Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Invoering trekkerrijbewijs per 1 juli 2015

Donderdag 04 juni 2015


Per 1 juli 2015 wordt voor het rijden op de openbare weg het trekkerrijbewijs ingevoerd. Dit zogenaamde T-rijbewijs moet ervoor zorgen dat er minder ongelukken gebeuren met landbouwvoertuigen. Voor het besturen van bijvoorbeeld een trekker op een akker is geen rijbewijs nodig.


Waarvoor geldt een T-rijbewijs?
Het T-rijbewijs wordt ingevoerd voor bepaalde landbouw- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS). Er geldt een uitzondering voor motorrijtuigen die niet breder zijn dan 1,3 meter én die aan de achterzijde geen inrichting heeft tot het koppelen van een aanhangwagen, een verwisselbare getrokken machine of een driepuntshefinrichting én die een bestemming heeft zoals in de wet wordt genoemd (bijv. een door een motor aangedreven maai-installatie of veeginstallatie).


Verkrijging T-rijbewijs
Het nieuwe rijbewijs kan op de volgende manieren worden verkregen:  • Iedereen die voor 1 juli 2015 een B-rijbewijs heeft behaald, mag gedurende de looptijd van dit rijbewijs een LBT en MMBS besturen. Bij verlenging van dit rijbewijs wordt de categorie T automatisch bijgeschreven. Dit moet uiterlijk voor 1 juli 2025 gebeuren.


  • Een trekkercertificaat kan tot 1 juli 2016 omgeruild worden voor een T-rijbewijs.


  • Iedereen die geboren is na 30 juni 1999 zal een examen voor een T-rijbewijs moeten afleggen.Eisen examen T-rijbewijs
Het examen voor een T-rijbewijs bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De eisen voor deze examens zijn aanzienlijk strenger dan de eisen voor het behalen van een trekkercertificaat. Als iemand nog geen trekkercertificaat of een B-rijbewijs heeft, kan het raadzaam zijn om nog voor 1 juli 2015 een trekkercertificaat te behalen.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Invoering trekkerrijbewijs per 1 juli 2015

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief