Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Kind als werknemer in bedrijf? Aantrekkelijk door fiscale voordelen.

Woensdag 20 april 2016

Als u overweegt om kinderen te laten meegenieten van uw zakelijk succes, kunt u ervoor kiezen om een zakelijke relatie aan te gaan en te profiteren van enkele fiscale voordelen. Dat kan op drie manieren; via een normale arbeidsovereenkomst, via een fictieve arbeidsovereenkomst en via een samenwerkingsovereenkomst. We zullen kort ingaan op de drie verschillende vormen.

In geval van een normale arbeidsovereenkomst gelden dezelfde voorwaarden als voor andere medewerkers. U bent verplicht om daadwerkelijk salaris uit te betalen en maandelijks een loonstrook te overleggen. Het voordeel is dat de loonkosten aan uw kind aftrekbaar zijn. Uw kind dient overigens wel loonbelasting te betalen. In de praktijk kan dit belastbare inkomen overigens aanzienlijk verlaagd worden door heffingskortingen. Door de arbeidsovereenkomst is uw kind automatisch verzekerd voor de verschillende werknemersverzekeringen en kan uw kind aanspraak maken op ziektewet of een werkloosheidswet-uitkering.

In het geval van een fictieve arbeidsovereenkomst, waarbij de familierelatie overheerst, dient uw kind ten minste 15 jaar oud te zijn. De loonbetaling aan uw kind is eveneens aftrekbaar. Als ouder wordt u echter door de belasting aangemerkt en aangeslagen als inhoudingsplichtig voor de loonbelasting en premies voor uw kind. Ook dient u de werkgeversheffing te voldoen. In geval van een fictieve dienstbetrekking is uw kind niet verzekerd voor de verschillende werknemersverzekeringen.

U kunt er ook voor kiezen om een ondernemersrelatie aan te gaan met uw kind. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een VOF. Het voordeel hiervan is dat u en uw kind recht heeft op voordelen in de vorm van zelfstandigen- en startersaftrek. In een gunstig geval kan ook de winst door tweeën worden verdeeld zodat u beiden kunt profiteren van belasting in een lagere schijf.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief