Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Liesbeth Hermanussen vertelt gepassioneerd verhaal over het leiden van Landgoed de Barendonk met GBV

Maandag 01 juni 2015

De locatie voor de eerste ondernemerssessie was, zeer toepasselijk, op het thuishonk van onze eerste spreekster in de voorjaarsreeks ondernemerssessies, Landgoed de Barendonk in Beers.

Na een hartelijk welkom door OOvB vennoot Ferdie Renkens, was het podium voor eigenaresse Liesbeth en vertelde ze aan belangstellende ondernemers haar verhaal over het leiden van dit karakteristiek familiebedrijf dat reeds 173 jaar familiebezit is. Hoe het oorspronkelijke melkveebedrijf, dat met hoogwaardig fokvee nog steeds de hoofdinkomstenbron is, uitgegroeid is tot een high tech boerenbedrijf, gecombineerd met recreatie. Met name door in tijden dat het slechter ging, niet stil te gaan zitten maar innovatieve ideeën om te zetten in winstgevende resultaten. De openhartige presentatie werd afgesloten met een rondleiding over het landgoed.

Naast gedrevenheid, vakmanschap, MVO en een flinke portie GBV (Gezond Boeren Verstand) hebben Liesbeth, Jan en hun kinderen als een zelfsturend team Landgoed de Barendonk definitief op de kaart gezet. Iets waar de gehele familie erg trots op mag zijn!

De tweede voorjaars ondernemerssessie vindt plaats op donderdag 18 juni. Sprekers van die avond zijn Jan Reijs van Vivelli/Strong Viking en Tom Willaert, coach van Collin Crowdfund die hun verhaal vertellen over succesvol financieren met behulp van Crowdfunding. Een avond waar je bij wilt zijn! Aanmelden kan hier.

< Terug

Meest recente berichten

Internetconsultaties voor financiering onderzoek glastuinbouw en varkenshouderij

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)
Brancheorganisaties in de glastuinbouw en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) hebben de minister van LNV verzocht dat alle ondernemers in hun sector moeten meebetalen aan een onderzoeksprogramma.... Lees verder >

Moet u als oudere agrarische ondernemer uw onderneming “staken” van de fiscus?

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)

Voorkomen is beter dan genezen!
Afgelopen week kwam in het nieuws dat de belastingdienst zijn pijlen gaat richten op een groep oudere agrarische ondernemers. Het gaat dan vooral om ondernemers die al... Lees verder >

Wisselende resultaten detailhandel

Dinsdag 16 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het klimaat was in 2018, net als 2017, gunstig voor de detailhandel. De branche profiteerde onder meer van de groei van de economie en de consumentenbestedingen. De omzet liet dan ook een sterkere toename... Lees verder >

Op zoek naar vakantiewerkers? Denk aan uw kinderen!

Dinsdag 16 juli 2019 (Fiscaal)

U bent geholpen, uw kinderen hebben een leuke bijverdienste en krijgen een beeld van uw bedrijf. De kosten kunt u ten laste van de winst brengen.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief