Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Meer profijt halen uit je klanten? Doe meer met data!

Dinsdag 14 mei 2019

U ziet de termen vast ook met regelmaat voorbijkomen. Big data. Analytics. KPI. Bij de meeste ondernemers gaat dat het ene oor in en het andere oor weer uit. Jammer. Want hoe geldt het spreekwoord ook alweer? “Meten is weten!”

Vooral ondernemers die actief zijn op internet – bijvoorbeeld met een webshop – weten hoe belangrijk het is om het aantal bezoekers bij te houden, te weten hoeveel van die bezoekers uiteindelijk interesse hebben in een bepaald product en deze interesse omzetten in een aankoop (conversie). Die noodzaak is er ook omdat er vaak een directe relatie te leggen is met de uitgaven die je als webondernemer doet via Google Adwords bijvoorbeeld.

Maar hoe zit dat met de meer traditionelere ondernemer? Het blijkt dat het gebruik van data – vooral in het kleinere MKB – maar mondjesmaat wordt toegepast. Natuurlijk, elke ondernemer kijkt vanuit een gezond verstand oogpunt naar verbeteringspunten. Maar die hebben meestal betrekking op de productie, de logistiek, de omzet. Maar het gedrag van klanten blijft vaak onderbelicht. Interessegedrag? Koopgedrag? Loyaliteit? Het zijn vaak nog blinde vlekken. Toch is duidelijk dat wanneer je als ondernemer een goed inzicht hebt in het gedrag van je klant, je er beter invloed op kunt uitoefenen. Dus, aan de slag met data.

Wilt u er meer van weten? Praat er eens over met uw OOvB adviseur.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief