Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


MKB weet niet te profiteren van internet

Woensdag 12 juli 2017

Het is droevig gesteld met de digitale ambities van de Nederlandse MKB bedrijven. Zo werden afgelopen tijd al de alarmbellen geluid vanwege de slechte beveiliging tegen hackers. Maar, zoals nu blijkt uit een onderzoek van MKB Nederland, is het nog droeviger dan dat. Maar liefst 1 op vier MKB bedrijven heeft nog steeds geen website.

Vooral op het gebied van webshops laten de kleinere ondernemingen het afweten ten opzicht van het grootbedrijf. 1 op elke 6 MKB ondernemingen beschikt over een webshop. En bij het merendeel van hen is het niet mogelijk om direct af te rekenen.

De MKB’ers die redelijk gebruik maken van internet zijn vooral detaillisten en winkeliers. Productiebedrijven en vooral ook dienstverleners laten het massaal afweten.

Overigens is het zo dat degene die wel actief zijn op internet dat steeds professioneler aanpakken met ingehuurde professionals.

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief