Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


MKB weet niet te profiteren van internet

Woensdag 12 juli 2017

Het is droevig gesteld met de digitale ambities van de Nederlandse MKB bedrijven. Zo werden afgelopen tijd al de alarmbellen geluid vanwege de slechte beveiliging tegen hackers. Maar, zoals nu blijkt uit een onderzoek van MKB Nederland, is het nog droeviger dan dat. Maar liefst 1 op vier MKB bedrijven heeft nog steeds geen website.

Vooral op het gebied van webshops laten de kleinere ondernemingen het afweten ten opzicht van het grootbedrijf. 1 op elke 6 MKB ondernemingen beschikt over een webshop. En bij het merendeel van hen is het niet mogelijk om direct af te rekenen.

De MKB’ers die redelijk gebruik maken van internet zijn vooral detaillisten en winkeliers. Productiebedrijven en vooral ook dienstverleners laten het massaal afweten.

Overigens is het zo dat degene die wel actief zijn op internet dat steeds professioneler aanpakken met ingehuurde professionals.

< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief