Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Mogelijk verlenging subsidie `Asbest eraf, zonnepanelen erop`

Donderdag 23 juli 2015

Tot 1 september 2015 is het, onder voorbehoud van beschikbaar budget in de betreffende provincie, nog mogelijk om subsidie aan te vragen via de stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. De asbestsanering en het plaatsen van de zonnepanelen moet gerealiseerd zijn voor 31 oktober 2015.


Deze stimuleringsregeling is een landelijke regeling, die geldt voor een agrarisch bedrijf, een voormalig agrarisch bedrijf en een eigenaar van een voormalig agrarisch bouwblok. De uitvoering vindt plaats door de provincies. De oppervlakte te saneren asbestdak moet minimaal 250 m2 bedragen. De subsidie bedraagt € 4,50 per m2, met een maximum van € 15.000. De exacte voorwaarden zijn te vinden in de provinciale regeling.


Het beschikbare bedrag voor de regeling, dat per provincie verschilt, is echter nog niet volledig benut. De provincies hebben dan ook de intentie om de regeling te verlengen tot en met eind 2016. Besluitvorming daarover vindt in september plaats. Meer informatie is te vinden op www.asbestvanhetdak.nl. Via deze website kunt u ook de provinciale regelingen vinden.


Er is dit voorjaar een nieuwe subsidie voor de sanering van asbest aangekondigd door de overheid, die volgend jaar moet ingaan. De voorwaarden van deze regeling zijn nog niet bekend.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Mogelijk verlenging subsidie `Asbest eraf, zonnepanelen erop`

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief