Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Nederlands MKB leent minder dan MKB’ers in buurlanden

Dinsdag 18 juni 2019

Het Centraal Planbureau heeft onderzocht dat aan Nederlandse ondernemers minder vaak een krediet wordt verstrekt dan aan MKB ondernemers over de grens. Volgens berekeningen zou het gaan om een absoluut aantal van 16% minder aan kredieten.

Er worden een aantal oorzaken voor aangedragen. Zo blijkt dat de Nederlandse ondernemer wat terughoudender is bij het doen van een kredietaanvraag, met de gedachte dat de financieringsaanvraag toch wordt afgewezen. Aan de andere kant is het renteniveau ook een stuk hoger. De rente op een bedrijfslening ligt in Nederland gemiddeld op 2,3% terwijl in de rente voor een bedrijfslening in Duitsland op een niveau van 1,6% ligt. Ook vanuit de zijde van banken wordt liever aandacht gegeven aan het verstrekken van een lucratiever hypotheeklening dan aan een krediet. Overigens valt geen relatie te leggen met het functioneren van de economie als gevolg van een ruimere of krappere financiering.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief