Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


NVWA-controle op naleving milieuvoorschriften in fruitteelt

Donderdag 14 januari 2016

De NVWA zal dit jaar in de fruitteelt onderzoek uitvoeren naar het gebruik en het op voorraad hebben in Nederland toegelaten middelen en naar de naleving van de voorschriften voor het gebruikt.


Een dergelijk onderzoek werd ook in 2008 en 2012 uitgevoerd. In 2012 leefde 63% van de bedrijven alle regels na. Daardoor is de fruitteelt één van de prioritaire doelgroepen. 20% van de bedrijven overtraden de regels onbewust (bijvoorbeeld niet goed reinigen van spuitapparatuur na een vorig gebruik) en 17% bewust (bijvoorbeeld gebruik niet toegelaten middelen). De bewuste overtreders zijn beboet.


De staatssecretaris van Economische Zaken is niet van plan aanvullende maatregelen af te kondigen voor de fruitteelt, omdat er al voldoende verplichtingen zijn om de emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te verminderen. Bovendien vindt er constructief overleg plaats met de sector over het uitvoeren van driftbeperkende maatregelen.


Het onjuist of verboden gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, kan ook leiden tot het opleggen van een randvoorwaardenkorting op de uit te betalen bedrijfstoeslag of andere GLB-subsidies.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: NVWA-controle op naleving milieuvoorschriften in fruitteelt

< Terug

Meest recente berichten

Internetconsultaties voor financiering onderzoek glastuinbouw en varkenshouderij

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)
Brancheorganisaties in de glastuinbouw en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) hebben de minister van LNV verzocht dat alle ondernemers in hun sector moeten meebetalen aan een onderzoeksprogramma.... Lees verder >

Moet u als oudere agrarische ondernemer uw onderneming “staken” van de fiscus?

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)

Voorkomen is beter dan genezen!
Afgelopen week kwam in het nieuws dat de belastingdienst zijn pijlen gaat richten op een groep oudere agrarische ondernemers. Het gaat dan vooral om ondernemers die al... Lees verder >

Wisselende resultaten detailhandel

Dinsdag 16 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het klimaat was in 2018, net als 2017, gunstig voor de detailhandel. De branche profiteerde onder meer van de groei van de economie en de consumentenbestedingen. De omzet liet dan ook een sterkere toename... Lees verder >

Op zoek naar vakantiewerkers? Denk aan uw kinderen!

Dinsdag 16 juli 2019 (Fiscaal)

U bent geholpen, uw kinderen hebben een leuke bijverdienste en krijgen een beeld van uw bedrijf. De kosten kunt u ten laste van de winst brengen.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief