Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Ondernemer schaamt zich voor zakelijke problemen

Dinsdag 14 mei 2019

Succes wordt nog vaak gekoppeld aan financiële voorspoed. Het is dan ook misschien niet helemaal verrassend dat de meeste ondernemers niet durven uit te komen voor zakelijk moeilijke tijden. De uitkomsten van een onderzoek van de Hogeschool Amsterdam zijn duidelijk. Ondernemers praten niet over zakelijke problemen omdat het wordt beschouwd als ‘falen’. De reden dat het zo lang mogelijk wordt verzwegen heeft bovendien te maken met het feit dat ondernemers ook nog eens verwachten dat hun mogelijke openhartigheid tot nog minder zakelijk succes leidt. “Wie wil nu zaken doen met een slecht draaiend bedrijf?” is de gedachte.

De onderzoekers dringen erop aan dat ondernemers, die in zwaar weer terechtkomen, eerder aan de bel zouden moeten trekken. Het onderzoek heeft hen namelijk geleerd dat ondernemers in zwaar weer in een soort van kramp schieten. Hier ligt ook een taak voor de accountant en adviseur, zo vinden zij. Het zijn juist deze partijen die als eerste kunnen signaleren, en ook op rationele basis kunnen meedenken met oplossingen voor de toekomst.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief