Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Ondernemers het gelukkigst in hun werk

Woensdag 18 mei 2016

Ooit gehoord van de Job Hapinness Index? Internationale vacaturesite Indeed is er jaren geleden mee gestart om inzicht te krijgen in het werkgeluk binnen verschillende beroepsgroepen, verspreid over de verschillende landen in de wereld. De baan waarin men het gelukkigst is in Nederland? Zelfstandig ondernemer! Goed nieuws voor u dus.

Op plaats 2 en 3 scoren respectievelijk de directiesecretaresse en de process operator. Het meest ongelukkigst in de top 15? De kapster.

Uit onderzoek naar de werkgeluk-motieven blijkt dat wanneer met het gevoel geeft iets te betekenen voor anderen, de score oploopt. Ook wanneer men denkt dat dankzij de baan de toekomst er een stukje rooskleuriger uitziet, heeft dat een sterke invloed op het tevredenheidsgevoel.

Hoe welvarender, hoe ontevredener.

Opvallend in het onderzoek zijn de geluksverschillen in de verschillende landen. Want wat blijkt namelijk; dat hoe welvarender het land, hoe ongelukkiger de medewerkers zijn.
De werknemers in Colombia zijn het gelukkigst, die in Japan het meest ongelukkig (Duitsland scoort als 2e van de minst gelukkige werknemers). Nederland scoort een 20ste plaats van gelukkigste werknemers.

Wellicht geeft het u ook als werkgever stof tot nadenken.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief