Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Oogst en beweiding vanggewassen toegestaan

Woensdag 12 september 2018

In verband met het voertekort als gevolg van de droogte is het dit jaar toegestaan om vanggewassen te oogsten en/of te beweiden. EA-vanggewassen mogen normaal gedurende de verplichte aanhoudperiode van acht weken niet gemaaid, geoogst of beweid worden. Dat is dit jaar wel mogelijk, mits gedurende deze periode voldoende grondbedekking van het vanggewas overblijft.

Na de teelt van maïs op zand- en lössgrond moet direct aansluitend een toegestaan vanggewas geteeld worden, dat niet voor 1 februari vernietigd mag worden. Bij vroege oogst van de maïs moet het vanggewas dit jaar uiterlijk 17 september ingezaaid worden. Ook bij dit vanggewas is het dit jaar in het kader van de droogtemaatregelen toegestaan om het te gebruiken voor voederwinning of beweiding, mits het gewas daardoor niet afsterft.

Dit jaar is de uitrijdperiode voor mest op bouwland verlengd tot 15 september, mits uiterlijk op 17 september een toegestane groenbemester (of winterkoolzaad) is ingezaaid. Ook deze groenbemester mag worden gebruikt voor voederwinning of beweiding. Op kleigrond geldt dat de groenbemester pas na acht weken mag worden geploegd. Voor zand-, löss- en veengrond is dit pas na 1 december toegestaan.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Oogst en beweiding vanggewassen toegestaan

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief