Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


OOvB Avond van de Ondernemer in Goffertstadion zeer druk bezocht

Vrijdag 15 juni 2018

OOvB adviseurs en accountants hadden het Goffertstadion in Nijmegen uitgekozen als locatie voor een drukbezochte OOvB Avond van de Ondernemer. Ruim 100 relaties en geïnteresseerden waren op donderdagavond 14 juni afgekomen op het OOvB ondernemersevent dat in het teken stond van ‘Financiering anno Nu!”

Voorafgaand aan het event was het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het Goffertstadion. Diverse belangstellenden hebben van deze unieke mogelijkheid gebruik gemaakt.

De aftrap werd verricht door OOvB vennoot Rob Siroen die aangaf dat ‘ondernemend Nederland’ volop groei- en investeringsplannen heeft. De totale financieringsbehoefte? 15,5 miljard euro, waarvan uiteindelijk 10 miljard wordt gehonoreerd. Tevens werd in zijn verhaal duidelijk dat de bank al lang niet meer de enige partij is die kan zorgen voor financieringen.

OOvB Corporate Finance specialist Paul Cox ging daarop, onder leiding van discussieleider Erik Janssen, het debat aan met ING bankier Michiel Wabeke, crowdfunding specialist Jan-Willem Onink en lease-adviseur Jochem Leuverink. Hieruit kwam naar voren dat ondernemers een natuurlijke houding hebben om eerst hun bankier te polsen, maar vooral verder moeten kijken. Juist de accountant met Corporate Finance kennis is een veel beter aanspreekpunt. Die kent immers de klant, weet wat er aan financieringsmogelijkheden er ‘te koop’ zijn, en weet er het juiste plan voor te presenteren.

Na de financiers werd de aandacht gevestigd op de ondernemers Patrick van der Mark, Chris Wouters en Jan van den Berg. Zij deelden hun financieringservaringen aan het luisterend publiek. Corporate Finance specialist Joop Verbruggen van OOvB vulde deze ervaringen aan met een aantal conclusies en tips.

Als afsluiter betrad ondernemer Dennis Hurkmans van De Heische Hoeve het podium. Op zeer onderhoudende wijze wist hij het publiek te boeien met zijn ondernemersavonturen. En wist hij duidelijk te maken hoe zijn onafgebroken innovatie- en vernieuwingsdrift een continue zoektocht naar financiering opleverde.

De avond werd afgesloten met een drankje en hapje. Hier bleek dat de bezoekers erg enthousiast waren over de OOvB ondernemersavond.

Goed om te weten!
OOvB adviseurs en accountants heeft een whitepaper ontwikkeld rondom het thema ‘Financiering anno Nu!”. U kunt deze whitepaper downloaden op de website van OOvB.


Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
< Terug

Meest recente berichten

Beroep en overmacht directe betalingen GLB

Dinsdag 20 augustus 2019 (Agrarisch)
Bij de directe betalingen GLB moet men zich houden aan de voorwaarden om volledige betaling te ontvangen. Men kan een beroep doen op overmacht wanneer door extreme omstandigheden niet aan alle voorwaarden ka... Lees verder >

Randvoorwaardenkorting voor onjuiste bespuiting door loonwerker

Donderdag 15 augustus 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer werd met 20% gekort op zijn bedrijfstoeslag, omdat een toezichthouder van het waterschap had geconstateerd dat een door de landbouwer ingeschakelde loonwerker het gewasbeschermingsmiddel glyfo... Lees verder >

RVO moet melkveehouder compenseren voor gemiste fosfaatrechten door verpachting grond

Woensdag 14 augustus 2019 (Agrarisch)
Een melkveehouder kocht in 2014 bijna 12 ha grond, waarmee zijn bedrijf geheel grondgebonden werd. Deze grond verpachtte hij van 1 mei 2015 tot 30 april 2016 aan een aardappelteler. Bij de vaststelling van d... Lees verder >

Handhaving fosfaatrechten en correcte dierregistratie

Donderdag 08 augustus 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met melkvee (melk- en kalfkoeien, jongvee voor de melkveehouderij en jongvee voor de vleesveehouderij) moeten ervoor zorgen dat de omvang van de veestapel binnen de beschikbare fosfaatrechten blijf... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief