Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


OOvB Avond van de Ondernemer in Goffertstadion zeer druk bezocht

Vrijdag 15 juni 2018

OOvB adviseurs en accountants hadden het Goffertstadion in Nijmegen uitgekozen als locatie voor een drukbezochte OOvB Avond van de Ondernemer. Ruim 100 relaties en geïnteresseerden waren op donderdagavond 14 juni afgekomen op het OOvB ondernemersevent dat in het teken stond van ‘Financiering anno Nu!”

Voorafgaand aan het event was het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het Goffertstadion. Diverse belangstellenden hebben van deze unieke mogelijkheid gebruik gemaakt.

De aftrap werd verricht door OOvB vennoot Rob Siroen die aangaf dat ‘ondernemend Nederland’ volop groei- en investeringsplannen heeft. De totale financieringsbehoefte? 15,5 miljard euro, waarvan uiteindelijk 10 miljard wordt gehonoreerd. Tevens werd in zijn verhaal duidelijk dat de bank al lang niet meer de enige partij is die kan zorgen voor financieringen.

OOvB Corporate Finance specialist Paul Cox ging daarop, onder leiding van discussieleider Erik Janssen, het debat aan met ING bankier Michiel Wabeke, crowdfunding specialist Jan-Willem Onink en lease-adviseur Jochem Leuverink. Hieruit kwam naar voren dat ondernemers een natuurlijke houding hebben om eerst hun bankier te polsen, maar vooral verder moeten kijken. Juist de accountant met Corporate Finance kennis is een veel beter aanspreekpunt. Die kent immers de klant, weet wat er aan financieringsmogelijkheden er ‘te koop’ zijn, en weet er het juiste plan voor te presenteren.

Na de financiers werd de aandacht gevestigd op de ondernemers Patrick van der Mark, Chris Wouters en Jan van den Berg. Zij deelden hun financieringservaringen aan het luisterend publiek. Corporate Finance specialist Joop Verbruggen van OOvB vulde deze ervaringen aan met een aantal conclusies en tips.

Als afsluiter betrad ondernemer Dennis Hurkmans van De Heische Hoeve het podium. Op zeer onderhoudende wijze wist hij het publiek te boeien met zijn ondernemersavonturen. En wist hij duidelijk te maken hoe zijn onafgebroken innovatie- en vernieuwingsdrift een continue zoektocht naar financiering opleverde.

De avond werd afgesloten met een drankje en hapje. Hier bleek dat de bezoekers erg enthousiast waren over de OOvB ondernemersavond.

Goed om te weten!
OOvB adviseurs en accountants heeft een whitepaper ontwikkeld rondom het thema ‘Financiering anno Nu!”. U kunt deze whitepaper downloaden op de website van OOvB.


Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief