Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


OOvB Avond van de Ondernemer in Goffertstadion zeer druk bezocht

Vrijdag 15 juni 2018

OOvB adviseurs en accountants hadden het Goffertstadion in Nijmegen uitgekozen als locatie voor een drukbezochte OOvB Avond van de Ondernemer. Ruim 100 relaties en geïnteresseerden waren op donderdagavond 14 juni afgekomen op het OOvB ondernemersevent dat in het teken stond van ‘Financiering anno Nu!”

Voorafgaand aan het event was het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het Goffertstadion. Diverse belangstellenden hebben van deze unieke mogelijkheid gebruik gemaakt.

De aftrap werd verricht door OOvB vennoot Rob Siroen die aangaf dat ‘ondernemend Nederland’ volop groei- en investeringsplannen heeft. De totale financieringsbehoefte? 15,5 miljard euro, waarvan uiteindelijk 10 miljard wordt gehonoreerd. Tevens werd in zijn verhaal duidelijk dat de bank al lang niet meer de enige partij is die kan zorgen voor financieringen.

OOvB Corporate Finance specialist Paul Cox ging daarop, onder leiding van discussieleider Erik Janssen, het debat aan met ING bankier Michiel Wabeke, crowdfunding specialist Jan-Willem Onink en lease-adviseur Jochem Leuverink. Hieruit kwam naar voren dat ondernemers een natuurlijke houding hebben om eerst hun bankier te polsen, maar vooral verder moeten kijken. Juist de accountant met Corporate Finance kennis is een veel beter aanspreekpunt. Die kent immers de klant, weet wat er aan financieringsmogelijkheden er ‘te koop’ zijn, en weet er het juiste plan voor te presenteren.

Na de financiers werd de aandacht gevestigd op de ondernemers Patrick van der Mark, Chris Wouters en Jan van den Berg. Zij deelden hun financieringservaringen aan het luisterend publiek. Corporate Finance specialist Joop Verbruggen van OOvB vulde deze ervaringen aan met een aantal conclusies en tips.

Als afsluiter betrad ondernemer Dennis Hurkmans van De Heische Hoeve het podium. Op zeer onderhoudende wijze wist hij het publiek te boeien met zijn ondernemersavonturen. En wist hij duidelijk te maken hoe zijn onafgebroken innovatie- en vernieuwingsdrift een continue zoektocht naar financiering opleverde.

De avond werd afgesloten met een drankje en hapje. Hier bleek dat de bezoekers erg enthousiast waren over de OOvB ondernemersavond.

Goed om te weten!
OOvB adviseurs en accountants heeft een whitepaper ontwikkeld rondom het thema ‘Financiering anno Nu!”. U kunt deze whitepaper downloaden op de website van OOvB.


Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief