Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Overgenomen verwerkingsverplichting leidt tot forse boete

Donderdag 17 augustus 2017

Een landbouwer kreeg een boete opgelegd ter grootte van € 90.000 omdat hij zich niet aan de voorwaarden van de overgenomen verplichtingen had gehouden. Wat speelde er?


Een veehouder laat al zijn mest verwerken voor export. Om de kosten van mestverwerking te drukken machtigt hij zijn intermediair om VVO’s af te sluiten voor het deel dat hij de verwerkte mest niet voor de verwerkingsverplichting van zijn eigen bedrijf nodig heeft. Dat doet de intermediair enthousiast, zo enthousiast zelfs dat er veel meer VVO’s worden afgesloten dat er aan mest op het bedrijf verwerkt is. Geen nood denkt de intermediair en hij sluit een aanvullende VVO af, zodat de veehouder een deel van de overgenomen verplichtingen weer overdraagt. Daar was RVO het niet mee eens omdat een landbouwer alleen maar een verwerkingsverplichting mag overnemen voor zover hij zelf zorgt voor het verwerken van mest.


Gelukkig kwam het toch goed.


Met een gezamenlijke verklaring van alle partijen, waarin ze de goede bedoelingen van deze werkwijze uiteenzetten. Op grond van de verklaring waarin ze de bedoeling van deze werkwijze: de verplichtingen zo in te richten dat de varkenshouder er weer buiten stond was voor RVO de boete grotendeels weg te strepen en het af te doen met een waarschuwing.


Moraal van het verhaal: een verwerkingsverplichting overnemen kan alleen als dat gebeurt door eigen geproduceerde mest daarvoor te verwerken.


 

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Overgenomen verwerkingsverplichting leidt tot forse boete

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief