Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Personeelstekorten in de zorg lopen sneller terug dan verwacht

Dinsdag 18 juni 2019

De personeelstekorten in de gezondheidszorg worden sneller dan verwacht kleiner. Het aantal zij-instromers en herintreders nam in 2018 harder toe dan verwacht, stelt de Rijksoverheid donderdag op basis van nieuwe cijfers van het CBS.

Er is ook sprake van een verdere stijging van de instroom in het zorgonderwijs.

Het verwachte personeelstekort voor de gezondheidszorg in 2022 is nu 80.000 medewerkers, brengen de drie bewindslieden op het ministerie van Volksgezondheid naar buiten. Mogelijk wordt dat zelfs naar beneden bijgesteld, tot 55.000.

Vorig jaar werd nog uitgegaan van een tekort van 100.000 tot 125.000 mensen in 2022. Volgens de overheid heeft de positieve wending te maken met het succes van de regionale aanpak om het personeelstekort te lijf te gaan, die nu ruim een jaar wordt toegepast.

Overigens blijven er bij het kabinet wel zorgen bestaan over het oplopende ziekteverzuim en de stijgende vertrekcijfers van medewerkers. In het derde kwartaal van 2018 groeide het verzuim, in vergelijking met een jaar eerder, van 4,9 naar 5,1 procent.

< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief