Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Personeelstekorten in de zorg lopen sneller terug dan verwacht

Dinsdag 18 juni 2019

De personeelstekorten in de gezondheidszorg worden sneller dan verwacht kleiner. Het aantal zij-instromers en herintreders nam in 2018 harder toe dan verwacht, stelt de Rijksoverheid donderdag op basis van nieuwe cijfers van het CBS.

Er is ook sprake van een verdere stijging van de instroom in het zorgonderwijs.

Het verwachte personeelstekort voor de gezondheidszorg in 2022 is nu 80.000 medewerkers, brengen de drie bewindslieden op het ministerie van Volksgezondheid naar buiten. Mogelijk wordt dat zelfs naar beneden bijgesteld, tot 55.000.

Vorig jaar werd nog uitgegaan van een tekort van 100.000 tot 125.000 mensen in 2022. Volgens de overheid heeft de positieve wending te maken met het succes van de regionale aanpak om het personeelstekort te lijf te gaan, die nu ruim een jaar wordt toegepast.

Overigens blijven er bij het kabinet wel zorgen bestaan over het oplopende ziekteverzuim en de stijgende vertrekcijfers van medewerkers. In het derde kwartaal van 2018 groeide het verzuim, in vergelijking met een jaar eerder, van 4,9 naar 5,1 procent.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief