Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Politiek maant tot snellere betaling aan MKB bedrijven

Dinsdag 16 februari 2016

Een stevige meerderheid in de tweede kamer wil dat grote organisaties hun MKB leveranciers sneller gaan betalen. Initiatiefnemer voor een nieuw voorstel is oppositiepartij CDA. Zij heeft berekend dat het MKB jaarlijks zo’n 2,5 miljard aan kosten op haar bordje krijgt aan extra rentelasten. De liquiditeitspositie bij veel MKB bedrijven is namelijk zo zwak dat zij door de trage betalingen direct in de problemen komt en zelf wordt geconfronteerd betalingsachterstanden.

Het voorstel van het CDA houdt verder in dat er rente betaalt dient te worden als na 60 dagen nog steeds niet betaald is. In het recente verleden werd er door de Kamer ook al op aangedrongen dat de overheid – die bekend staat als trage betaler – sneller tot betaling dient over te gaan.

We zijn bij OOvB adviseurs en accountants benieuwd of de kameromroep wordt omgezet tot een nieuwe wet. Wordt dus vervolgd.

Goed om te weten! Het gaat goed met de betalingsmoraal in Nederland. Financieel onderzoeker Graydon geeft aan dat over 2015 de betalingen sneller voldaan zijn dan een jaar eerder. De gemiddelde betalingstermijn bedraagt 41 dagen. En dat is bijna 7% korter dan in 2014.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief