Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Prinsjesdag 2015

Dinsdag 15 september 2015

De nieuwshoogtepunten van Prinsjesdag; laat het geld maar rollen.

Het kabinet heeft volop vertrouwen in de economische groei. Dat mag je tenminste afleiden uit de begroting die minister Dijsselbloem dinsdag 15 september 2015 – Prinsjesdag – presenteert aan de tweede kamer.

De hoogtepunten?

  • Lastenverlaging op arbeid voor in totaal 5 miljard: Werkenden krijgen meer te besteden, wat zich zal vertalen in stimulering voor economische groei. Het kabinet verwacht ook dat dit zal leiden tot 35.000 nieuwe banen.
  • Defensie krijgt ruim 400 miljoen extra: Er wordt extra budget vrijgemaakt om achterstallige noodzakelijke investeringen mogelijk te maken. Een deel van dit extra geld is bestemd voor missies.
  • Zorginstellingen krijgen 210 miljoen extra: Het extra bedrag van 210 miljoen in de zorg is bestemd voor een betere kwaliteit van leven.
  • Kinderopvang voor iedereen door 60 miljoen euro te schuiven naar gemeenten: De gemeenten in Nederland kunnen rekenen op een substantieel bedrag van 60 miljoen euro waardoor ouders hun peuters twee ochtenden per week naar de kinderopvang kunnen brengen.
  • Loonakkoord publieke sector betekent extra uitgave van 1,3 miljard euro.
  • Voorziening om asielinstroom te dekken van 539 miljoen euro en 110 miljoen euro voor opvang in de regio.
< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief