Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Raad van Commissarissen? Of toch liever een Raad van Advies?

Dinsdag 18 april 2017

Wanneer de Raad van Commissarissen (RvC) in het nieuws komt, betekent dat meestal niet veel goeds. In ieder geval staat het betreffende bedrijf op dat moment op de verkeerde manier in de spotlights. Toch is het niet voor niets dat een RvC verplicht is bij grotere ondernemingen. Want naast de officiële functie als waakhond voor aandeelhouders, blijkt het dat een officieel klankbord voor directies heel waardevol is.

Op één of andere manier is het voor veel ondernemers geen prettige gedachte om verantwoording te moeten afleggen. Ze voelen zich aangetast in hun vrijheid van handelen. Niettemin is het zo dat de meeste succesvolle ondernemers juist gekenmerkt worden door een open en nieuwsgierige houding, waarbij het professionele oordeel van deskundigen bijdraagt aan betere beslissingen.

Elke ondernemer kent zijn of haar eigen vertrouwenspersonen waar hij raad en advies kan halen. In het geval van familiebedrijven is dat vaak binnen de familie. Het is echter aan te raden om ook adviseurs buiten de ‘inner circle’ te kunnen raadplegen. Uw accountant, adviseur kan die rol prima vervullen. Omdat hij uw bedrijf kent, maar ook omdat hij de professionele afstand heeft om op basis van rationele afwegingen keuzes te beoordelen.

Dus, misschien dat u toch maar eens dient te overwegen of uw bedrijf gebaat zou kunnen zijn met een officieel klankbord van ‘buiten’.

Praat er maar eens over met uw OOvB adviseur. info@oovb.nl

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief