Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Rente laag? Kijk dan ook eens naar de volgende rentetarieven!

Donderdag 20 september 2018

De rente op spaargeld is erg laag. Zo’n 0,02%. Ook de hypotheekrente van zo’n 2% is laag te noemen. Toch zijn er ook rentes die wel indruk maken. Met een tarief van boven 8%! We sommen er enkele voor u op.

Belastingrente
De belastingdienst vindt het prettig als u op tijd belasting betaalt. Om u te motiveren berekenen ze een indrukwekkend rentetarief als u te laat bent met indiening van de aangifte. Vooral ondernemers worden stevig aangepakt. Heeft u een BV of een NV?, en u bent te laat? Dan brengt de fiscus u 8% rente in rekening. Deze rente wordt overigens berekend vanaf 6 maanden nadat het belastingjaar is verlopen, waarop u aangifte had moeten doen.

Uw OOvB relatiebeheerder kan u meer vertellen over de details van deze ‘boete’rente.

Rood-staan rente
Rood staan is niets anders dan geld lenen. Een hele dure manier van geld lenen, zou je kunnen zeggen. Zo lopen rentetarieven op van 8% tot 12%. Vooral wanneer u zonder toestemming van de bank rood staat wordt de rente extreem hoog, tot wel 14%.

Overigens betaalt u deze rente alleen over het aantal dagen dat u daadwerkelijk rood staat. Dus 1 dag rood staan is 1/365 deel van 8% rente.

Creditcardrente
Hoewel we in Nederland niet zo ‘gemakkelijk’ zijn met het aangaan van schulden via creditcards, ontdekken meer en meer mensen de kredietmogelijkheden die creditcard verstrekkers bieden. Toch is het oppassen geblazen. De creditcard maatschappijen aarzelen niet om rentes te rekenen van 14% wanneer je de gebruikelijke betalingstermijn overschrijdt.

Ofwel, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief