Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Salarisadministratie? Liever uitbesteden

Dinsdag 13 september 2016

Of u nu medewerkers in dienst heeft, of alleen bent? Het uitvoeren van een goede salarisadministratie is een hele klus. De vraag of u dit zelf ter hand neemt, of liever uitbesteed is uw eigen keuze. Misschien dat de volgende argumenten u helpen bij uw keuze.

Kennis
Voor een goede salarisadministratie heeft u specialistische kennis nodig. Hoe verwerkt u de kosten van een auto? Of de kosten van een telefoon? Wat past er wel en wat niet in de werkkostenregeling? Kortom, uw kennis dient op niveau te zijn.

Tijd
Los van kennis is het bijhouden van een zorgvuldige salarisadministratie een hele klus. Een klus ook die telkens blijft terugkomen.

Kosten
Het in eigen beheer uitvoeren van uw salarisadministratie is voordeliger. Een veelgehoorde eerste gedachte. Toch is ook uw tijd kostbaar en kunt u uw tijd en focus wellicht beter op zaken richten die meer inkomen genereren.

Veranderingen
De wet- en regelgeving rondom arbeid verandert continu. Alleen al in 2015 zijn er ingrijpende veranderingen geweest in de Wet Werk en Zekerheid, de Wet Werken na AOW en de Wekkostenregeling. Om het nog maar niet te hebben over veranderingen binnen de cao’s.

Fouten maken kost geld
Wanneer u fouten maakt in berekeningen en niet de juiste afdrachten en heffingen berekent, kan dit leiden tot boetes.

De conclusie?
Misschien is het toch te overwegen om uw salarisadministratie uit te besteden aan een specialist met de juiste kennis en middelen.

Vraag het maar eens aan uw OOvB relatiebeheerder.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief