Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Salarisadministratie? Liever uitbesteden

Dinsdag 13 september 2016

Of u nu medewerkers in dienst heeft, of alleen bent? Het uitvoeren van een goede salarisadministratie is een hele klus. De vraag of u dit zelf ter hand neemt, of liever uitbesteed is uw eigen keuze. Misschien dat de volgende argumenten u helpen bij uw keuze.

Kennis
Voor een goede salarisadministratie heeft u specialistische kennis nodig. Hoe verwerkt u de kosten van een auto? Of de kosten van een telefoon? Wat past er wel en wat niet in de werkkostenregeling? Kortom, uw kennis dient op niveau te zijn.

Tijd
Los van kennis is het bijhouden van een zorgvuldige salarisadministratie een hele klus. Een klus ook die telkens blijft terugkomen.

Kosten
Het in eigen beheer uitvoeren van uw salarisadministratie is voordeliger. Een veelgehoorde eerste gedachte. Toch is ook uw tijd kostbaar en kunt u uw tijd en focus wellicht beter op zaken richten die meer inkomen genereren.

Veranderingen
De wet- en regelgeving rondom arbeid verandert continu. Alleen al in 2015 zijn er ingrijpende veranderingen geweest in de Wet Werk en Zekerheid, de Wet Werken na AOW en de Wekkostenregeling. Om het nog maar niet te hebben over veranderingen binnen de cao’s.

Fouten maken kost geld
Wanneer u fouten maakt in berekeningen en niet de juiste afdrachten en heffingen berekent, kan dit leiden tot boetes.

De conclusie?
Misschien is het toch te overwegen om uw salarisadministratie uit te besteden aan een specialist met de juiste kennis en middelen.

Vraag het maar eens aan uw OOvB relatiebeheerder.

< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief