Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Staat wint hoger beroep fosfaatreductieplan

Dinsdag 31 oktober 2017

Het Gerechtshof Den Haag heeft de Staat op alle punten gelijk gegeven in het door haar ingestelde hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter inzake de Regeling fosfaatreductieplan. Dit betekent dat de betrokken melkveehouders niet langer vrijgesteld zijn van dit plan.

Volgens het hof had het melkveehouders duidelijk had moeten zijn dat een ongeremde groei niet mogelijk was en dat na afschaffing van de melkquota mogelijk toch weer andere maatregelen zouden volgen.

Ook grondgebonden groeiers en biologische bedrijven dragen bij  aan de overschrijding van het landelijk fosfaatplafond. Er is niet gebleken dat de Staat heeft toegezegd dat deze bedrijven  bij een overschrijding van dit plafond uitgezonderd zouden worden bij het nemen van productiebeperkende maatregelen.

De Regeling heeft daardoor volgens het Hof onverminderd werking ten aanzien van de betrokken veehouders. Voor zover ze hun handelswijze hebben afgestemd op een voor hen gunstige uitspraak, hebben zij dat op eigen risico gedaan. Onduidelijk is of deze bedrijven met terugwerkende kracht een heffing krijgen opgelegd. Het Hof gaat er van uit dat hierover een voor alle partijen bevredigende oplossing getroffen zal worden.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Staat wint hoger beroep fosfaatreductieplan

< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief