Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Staat wint hoger beroep fosfaatreductieplan

Dinsdag 31 oktober 2017

Het Gerechtshof Den Haag heeft de Staat op alle punten gelijk gegeven in het door haar ingestelde hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter inzake de Regeling fosfaatreductieplan. Dit betekent dat de betrokken melkveehouders niet langer vrijgesteld zijn van dit plan.

Volgens het hof had het melkveehouders duidelijk had moeten zijn dat een ongeremde groei niet mogelijk was en dat na afschaffing van de melkquota mogelijk toch weer andere maatregelen zouden volgen.

Ook grondgebonden groeiers en biologische bedrijven dragen bij  aan de overschrijding van het landelijk fosfaatplafond. Er is niet gebleken dat de Staat heeft toegezegd dat deze bedrijven  bij een overschrijding van dit plafond uitgezonderd zouden worden bij het nemen van productiebeperkende maatregelen.

De Regeling heeft daardoor volgens het Hof onverminderd werking ten aanzien van de betrokken veehouders. Voor zover ze hun handelswijze hebben afgestemd op een voor hen gunstige uitspraak, hebben zij dat op eigen risico gedaan. Onduidelijk is of deze bedrijven met terugwerkende kracht een heffing krijgen opgelegd. Het Hof gaat er van uit dat hierover een voor alle partijen bevredigende oplossing getroffen zal worden.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Staat wint hoger beroep fosfaatreductieplan

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief