Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Telen EA-vanggewas op ander perceel nu wel mogelijk

Donderdag 17 september 2015

In de Gecombineerde opgave moest in het kader van de vergroeningsverplichtingen aangegeven worden welke percelen ingezet zouden worden voor de teelt van een EA-vanggewas. Het was niet mogelijk om het EA-vanggewas uiteindelijk op een ander perceel in te zaaien.


De staatssecretaris van EZ heeft echter onlangs besloten dat als een aangevraagd EA-gebied bij een controle ontbreekt, dit gecompenseerd mag worden met een niet aangegeven gebied tot ten hoogste de aangegeven oppervlakte. Het is dus niet mogelijk dat als er te weinig EA-gebied is opgegeven in de Gecombineerde opgave, dit nu alsnog aan te vullen.


Indien het EA-gewas op een ander perceel wordt ingezaaid dan aangegeven, hoeft dit niet doorgegeven te worden aan de RVO. Wel moet deze wijziging vastgelegd worden in de eigen administratie.
 

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Telen EA-vanggewas op ander perceel nu wel mogelijk

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief