Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Toekomstig werkgeverschap vraagt om flexibiliteit

Dinsdag 16 augustus 2016

De levensbestendige baan waarbij mensen vanaf hun 18e jaar tot hun 65ste jaar bij één baas werken, klinkt al behoorlijk ouderwets. Het laat zien hoe snel de mentaliteit over het dienstverbandschap verandert. Uit een onderzoek van Monsterboard blijkt dat de nieuwe lichting werknemers vooral behoefte heeft aan flexibiliteit waarbij net zo gemakkelijk thuis gewerkt kan worden als op de zaak. Daarbij is het zo dat het project waaraan gewerkt wordt, belangrijker lijkt dan de werkgever waarvoor men werkt.

De millennials – zoals ze in het onderzoek worden genoemd – zien hun werk niet als een aparte bezigheid. Het is een belangrijk deel van hun leven, waarbij de grenzen tussen werk en vrije tijd niet altijd even scherp omlijnd zijn. Daarom worden ze liever beoordeeld op prestaties dan op aanwezigheid.

Werkgevers reageren doorgaans huiverig op de nieuwe wensen van medewerkers. “Waar is de loyaliteit en betrokkenheid gebleven”, lijken zij te denken. Toch is het zo – volgens de onderzoekers – dat wanneer goed wordt ingespeeld op de nieuwe wensen, ook de nieuwe werknemers een hoge mate van loyaliteit kennen.

De belangrijkste aspecten van een baan voor Millennials volgens het Monsterboard onderzoek?

  1. Salaris
  2. Balans tussen vrijetijd en werk
  3. Erkenning
  4. Flexibiliteit
  5. Benutting van talent en vaardigheid

Afgezien van de uitkomsten, geeft het onderzoek iets anders aan. Het geeft aan dat medewerkers zich bepalend voelen bij de keuze van hun baan of werkgever. De verhoudingen lijken zich zodanig te kantelen dat de werkgever zich moet verkopen in plaats van de werknemer. De werkelijkheid is natuurlijk nog altijd iets anders. Niettemin is het goed om rekening te houden met dit veranderend gedrag.

< Terug

Meest recente berichten

Internetconsultaties voor financiering onderzoek glastuinbouw en varkenshouderij

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)
Brancheorganisaties in de glastuinbouw en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) hebben de minister van LNV verzocht dat alle ondernemers in hun sector moeten meebetalen aan een onderzoeksprogramma.... Lees verder >

Moet u als oudere agrarische ondernemer uw onderneming “staken” van de fiscus?

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)

Voorkomen is beter dan genezen!
Afgelopen week kwam in het nieuws dat de belastingdienst zijn pijlen gaat richten op een groep oudere agrarische ondernemers. Het gaat dan vooral om ondernemers die al... Lees verder >

Wisselende resultaten detailhandel

Dinsdag 16 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het klimaat was in 2018, net als 2017, gunstig voor de detailhandel. De branche profiteerde onder meer van de groei van de economie en de consumentenbestedingen. De omzet liet dan ook een sterkere toename... Lees verder >

Op zoek naar vakantiewerkers? Denk aan uw kinderen!

Dinsdag 16 juli 2019 (Fiscaal)

U bent geholpen, uw kinderen hebben een leuke bijverdienste en krijgen een beeld van uw bedrijf. De kosten kunt u ten laste van de winst brengen.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief