Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Uitstel betaling belasting bij bijzondere omstandigheden

Donderdag 14 juli 2016

Ondernemers met een gezonde onderneming die door bijzondere omstandigheden tijdelijk betalingsproblemen hebben, kunnen uitstel voor het betalen van belastingen aanvragen bij hun belastingkantoor. De betalingsproblemen moeten zijn ontstaan door bijzondere omstandigheden die niet behoren tot het normale bedrijfsrisico. Dit geldt bijvoorbeeld voor de ondernemers die recent zijn getroffen door de water- en hagelschade.


Via de Regeling Bijzonder Uitstel kan men uitstel van betaling krijgen voor een periode van een langere periode dan maximaal 12 maanden of zonder dat men voor het volledige bedrag zekerheid moet geven.


Belangrijk voor het uitstel is dat een derde deskundige (bijv. accountant, adviseur of financier) een verklaring afgeeft waarmee aannemelijk gemaakt wordt dat:  • het gaat om een gezonde en levensvatbare onderneming;

  • de onderneming werkelijke bestaande betalingsproblemen heeft;

  • de problemen van tijdelijke aard zijn;

  • de problemen vóór een bepaald tijdstip worden opgelost.Uit de verklaring moet de aard van de betalingsproblemen blijken en de haalbaarheid van het in de toekomst inlopen van de betalingsachterstand.
 

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Uitstel betaling belasting bij bijzondere omstandigheden

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief