Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vaccinatie tegen Q-koorts voor 1 augustus

Donderdag 19 mei 2016

Publieksbedrijven (bijvoorbeeld kinderboerderijen, zorgboerderijen en boerencampings) en professionele melkschapen- en melkgeitenbedrijven en opfokbedrijven hebben nog tot 1 augustus 2016 de tijd om hun schapen en geiten te vaccineren tegen Q-koorts. Geiten- en schapenhouders moeten de vaccinatie altijd zelf betalen.


De vaccinatie is verplicht voor alle melkgeiten- en melkschapenbedrijven en opfokbedrijven met meer dan 50 dieren en voor alle bedrijven met een publieksfunctie. De vaccinatie moet voor 1 augustus geregistreerd worden in het I&R-systeem. Alle overige geiten- en schapenhouders kunnen hun dieren vrijwillig laten vaccineren. Dieren die worden aangevoerd op een keuring of tentoonstelling moeten uiterlijk drie weken voor het evenement gevaccineerd worden.


Vanaf 1 augustus gaat de NVWA controleren of het vaccineren ook daadwerkelijk is gebeurd. Indien geen vaccinatie heeft plaatsgevonden, zal een bestuurlijke boete worden opgelegd. Daarnaast zal de vaccinatie alsnog moeten worden uitgevoerd.


Indien een publieksbedrijf niet aan de vaccinatieplicht heeft voldaan, zal de publieksfunctie opgeheven worden tot het moment dat alle dieren volledig zijn gevaccineerd.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Vaccinatie tegen Q-koorts voor 1 augustus

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief