Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vennoot en naamgever Harrie van Boekel neemt afscheid bij OOvB adviseurs en accountants

Vrijdag 27 november 2015

Met het afscheid van Harrie van Boekel vertrekt de laatste OOvB vennoot die aan de wieg heeft gestaan van het oorspronkelijke accountantskantoor Oostendorp Otten Van Boekel. Een weloverwogen besluit. Een kenmerk dat overigens naadloos aansluit bij Harrie. En hoewel het zeker even ‘wennen’ zal zijn, is Harrie ervan overtuigd dat hij OOvB adviseurs en accountants achterlaat als een gezond bedrijf met een sterk team van vennoten, betrokken medewerkers en fijne ondernemende klanten.

Harrie is de oudste van een tweeling – tweelingbroer Huub van Boekel was tevens jarenlang vennoot bij OOvB – en werd 62 jaar geleden geboren. Als jongeman van 17 jaar kwam hij te werken bij de Rabobank. De interesse voor cijfers en financiën was toen al aanwezig. Vanwege de beperkte doorgroeimogelijkheden koos Harrie nauwelijks twee jaar later voor een baan op de budgetteringsafdeling van Rank Xerox (kopieermachines). Toen zich echter in 1976 een kans voordeed om bij het accountantskantoor van Ben Otten in Cuijk te beginnen, nam hij deze kans graag aan. Dat dit ook zakelijk een goede keuze was, bleek wel uit het feit dat Harrie in 1980 mede vennoot werd in de toenmalige maatschap die zou uitgroeien tot het huidige OOvB adviseurs en accountants.

Hoewel Harrie van Boekel een echte cijferman is, zijn het de mensen achter de cijfers die de voldoening geven, zo geeft hij aan. “Het geeft energie wanneer een positieve ondernemer met al zijn enthousiasme de groeiplannen van zijn bedrijf presenteert. En ondanks het feit dat het de rol van accountant is om een realist te zijn, is het juist dat ambitieuze wat ik zo geweldig vind aan ondernemers”, aldus Harrie. Volgens hem is het dan ook frustrerend om te zien hoe het de laatste jaren voor ondernemers een stuk lastiger geworden is om groeiambities waar te maken. “Door tal van verscherpte regels zijn banken veel voorzichtiger met het verstrekken van financieringen. Daar heeft een ondernemer last van, maar ook wij als accountant”, vertelt Harrie. “De extra uren en energie die wij moeten besteden om aan steeds complexere richtlijnen te voldoen maken ons werk niet per se beter, maar wel duurder. En dat is in de eerste plaats jammer voor onze klanten”, aldus Harrie van Boekel.

Naast een betrokken adviseur voor zijn klanten is Harrie zelf natuurlijk ook ondernemer. “Binnen ons kantoor hebben we vaak gesprekken gevoerd over de groei en ontwikkeling van ons eigen bedrijf. Het feit dat we onze beslissingen met meerdere vennoten nemen, zorgt er wel voor dat een beslissing goed doordacht is”, zo bevestigt hij. En dat deze weloverwogen beslissingen geleid hebben tot groei, mag blijken uit de klinkende feiten. OOvB bestaat vandaag de dag uit vijf kantoren met ruim honderd medewerkers. De laatste overname – Connect in Heesch – is nog maar enkele maanden geleden afgerond.

Voor OOvB verwacht Harrie een mooie toekomst. “Kijkend naar de huidige vennoten, de gemotiveerde medewerkers en de vele loyale klanten, laat ik OOvB met trots en een gerust hart achter”, zegt hij. “Ik voel niet de behoefte om me te blijven bemoeien met het bedrijf. Er is immers niets vervelender dan als oudgediende te blijven vertellen hoe ‘we het vroeger allemaal deden’. Maar dankzij mijn zoon Jeroen (tevens vennoot bij OOvB) zal ik wel op de hoogte blijven”, glimlacht Harrie. “Mijn vrije tijd zal ik graag besteden met mijn vrouw Marga door onder andere wandeltochten te maken en met regelmaat een bezoek te brengen aan kinderen en kleinkinderen. Ook zal ik zeker enkele maatschappelijke functies gaan vervullen of op verzoek een ondernemer bijstaan. Maar concrete plannen heb ik daar nog niet bij. Ik zie wel wat er op me afkomt”, besluit Harrie.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief