Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vergoeding FrieslandCampina voor lagere melkleverantie

Maandag 19 september 2016

FrieslandCampina geeft een vergoeding aan zijn leden-melkveehouders, die in de periode 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017 minder melk leveren. De vergoeding bedraagt € 0,10 per niet-geproduceerde kilo melk, met een minimum van 2.000 en een maximum van 40.000 kilo. Deze maatregel komt bovenop de Europese stimuleringsmaatregel om de melkproductie te verminderen.

Doel maatregel
FrieslandCampina beoogt met deze maatregel, vooruitlopend op de werking van het stelsel van fosfaatrechten, de fosfaatproductie op de leden-melkveebedrijven versneld te verminderen. Daarnaast wordt door de beoogde vermindering de mogelijkheid om melk te verwaarden verbeterd. Met de maatregel wordt gestreefd naar een vermindering van in totaal 150 miljoen kilo melk.

Combinatie met Europese melkverminderingspremie
De vergoeding van FrieslandCampina komt bovenop de melkverminderingspremie van € 0,14 per kilo melk, die de Europese Unie uitbetaald aan melkveehouders die zich daarvoor aanmelden. Aanmelding voor de Europese regeling kan nog tot 21 september 12.00 uur bij RVO.nl.

Deelname aan de maatregel
Elk lid van FrieslandCampina kan meedoen aan de regeling, met uitzondering van biologische en biodynamische melkveehouders en zelfzuivelaars met ontheffing. Deelname is vrijwillig. Details over de regeling worden gecommuniceerd via melkweb.


Ter informatie
Bovenstaande informatie is gebaseerd op een nieuwsbericht d.d. 17 september 2016 op de website www.frieslandcampina.com.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Vergoeding FrieslandCampina voor lagere melkleverantie

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief