Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vergroot je zakelijk netwerk door inzet van Linkedin

Dinsdag 19 maart 2019

Waarschijnlijk is Linkedin niet onbekend voor u. Toch blijkt dat een groot deel van ondernemend Nederland nog wel wat slimmer kan omgaan met de populaire online netwerk-tool. Vooral bij MKB ondernemingen wordt niet optimaal gebruik gemaakt van Linkedin. Wellicht dat de volgende tips van toepassing zijn.

 1. Bedrijfspresentatie op Linkedin
  Het eerste en meest gemakkelijke is natuurlijk om je bedrijf te presenteren op Linkedin. Met een mooie foto, een beschrijving van wat je doet én waarom klanten juist jou moeten bellen. Dit doe je door een bedrijfspagina aan te maken op Linkedin.
 1. Bekenden en beïnvloeders uitnodigen
  Hoe vaak komt het niet voor dat je iemand ontmoet en een visitekaartje uitwisselt. Helaas wordt daarna nog vaak vergeten om ook op Linkedin een connectieverzoek te maken. Het is een kleine moeite, en via via heb je zo weer een contact gelegd met iemand anders.
 1. Aanmelding bij groepen
  Op Linkedin zijn tal van groepen samengesteld. Regionale ondernemers, vakgenoten, belangenclubs. Zoek maar eens rond om te kijken of er ‘netwerk’groepen zijn die iets kunnen betekenen voor je bedrijf.
 1. Deel informatie
  Contacten hebben is één. Er iets mee doen is een ander verhaal. Een netwerk krijgt pas echt waarde als je af en toe informatie deelt. Vertel het bijvoorbeeld als je een leuke opdracht hebt gekregen. Maar durf ook te vragen. Vooral in de eerder genoemde ‘groepen’ kun je je vragen kwijt. En je zult zien dat anderen graag hun kennis delen met jou.
< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief