Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vergroot je zakelijk netwerk door inzet van Linkedin

Dinsdag 19 maart 2019

Waarschijnlijk is Linkedin niet onbekend voor u. Toch blijkt dat een groot deel van ondernemend Nederland nog wel wat slimmer kan omgaan met de populaire online netwerk-tool. Vooral bij MKB ondernemingen wordt niet optimaal gebruik gemaakt van Linkedin. Wellicht dat de volgende tips van toepassing zijn.

 1. Bedrijfspresentatie op Linkedin
  Het eerste en meest gemakkelijke is natuurlijk om je bedrijf te presenteren op Linkedin. Met een mooie foto, een beschrijving van wat je doet én waarom klanten juist jou moeten bellen. Dit doe je door een bedrijfspagina aan te maken op Linkedin.
 1. Bekenden en beïnvloeders uitnodigen
  Hoe vaak komt het niet voor dat je iemand ontmoet en een visitekaartje uitwisselt. Helaas wordt daarna nog vaak vergeten om ook op Linkedin een connectieverzoek te maken. Het is een kleine moeite, en via via heb je zo weer een contact gelegd met iemand anders.
 1. Aanmelding bij groepen
  Op Linkedin zijn tal van groepen samengesteld. Regionale ondernemers, vakgenoten, belangenclubs. Zoek maar eens rond om te kijken of er ‘netwerk’groepen zijn die iets kunnen betekenen voor je bedrijf.
 1. Deel informatie
  Contacten hebben is één. Er iets mee doen is een ander verhaal. Een netwerk krijgt pas echt waarde als je af en toe informatie deelt. Vertel het bijvoorbeeld als je een leuke opdracht hebt gekregen. Maar durf ook te vragen. Vooral in de eerder genoemde ‘groepen’ kun je je vragen kwijt. En je zult zien dat anderen graag hun kennis delen met jou.
< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief