Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Verkoop woning en voortzetten huidige hypotheekvorm

Woensdag 18 mei 2016

De woningmarkt trekt weer aan en misschien bent u wel één van de gelukkige die zijn eigen woning heeft verkocht of die zijn woning op korte termijn verwacht te verkopen. Een van de vragen die dan speelt is, wat zijn de gevolgen voor uw hypotheekvorm? Kunt u uw spaarhypotheek meenemen, of moet u een annuïteitenhypotheek voor het gehele bedrag aangaan? Deze vraag kan als volgt worden beantwoord. Wanneer één van de volgende twee situaties op u van toepassing is kunt u uw spaarhypotheek voor het bestaande bedrag meenemen:

-          Na de verkoop van uw eigen woning verhuist u onmiddellijk naar een nieuwe eigen woning;
-          Na de verkoop van uw eigen woning verhuist u tijdelijk naar een huurwoning. U koopt echter voor 31 december in het jaar volgend op het jaar van de verkoop van uw eigen woning een nieuwe eigen woning aan.

In beide gevallen dient het gegarandeerde kapitaal niet hoger te zijn, dan uw oorspronkelijke gegarandeerde kapitaal en de looptijd niet langer te zijn, dan de resterende looptijd van de kapitaalverzekering eigen woning.

Wanneer uw hypotheek hoger wordt dan uw bestaande hypotheek dient voor de verhoging altijd een annuïteitenhypotheek aangegaan te worden.

Dit is slechts één van de vele vragen die opkomen bij de aan- en verkoop van uw eigen woning. Bent u bezig met een aan- en verkoop traject neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs voor advies omtrent de fiscale mogelijkheden van de aan- en verkoop.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief