Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vertrouwen in het ondernemen is enorm gegroeid.

Donderdag 16 februari 2017

De stemmingsindicator van ondernemend Nederland laat het ons weten; het ondernemersvertrouwen is op het hoogste niveau sinds 2008. Te weten 14,7! Maar liefst 5,5 punten hoger dan het laatste kwartaal van 2016. (Bron: VNO-NCW, MKB-Nederland, CBS, de Kamer van Koophandel en het Economisch Instituut voor de Bouw).

Het ondernemersvertrouwen is in bijna alle sectoren gestegen ten opzichte van het 4e kwartaal van 2016. Het meeste vertrouwen in het ondernemen hebben de ondernemers in de groothandel, industrie, detailhandel, verhuur van en handel in onroerend goed en zakelijke dienstverlening. De bouwsector zegt het meeste vertrouwen te hebben in de toekomst, 27,2 punten. Ook in de groothandel is het vertrouwen relatief groot. De stemming onder de ondernemers in die sector verbeterde van 18,7 in het vierde kwartaal van vorig jaar tot 25,2 in het eerste kwartaal.

In 2017 verwachten 21,8% van de Nederlandse ondernemers meer te investeren dan in het afgelopen jaar. Eveneens is er een positief saldo van ondernemers die een toename in de werkgelegenheid in hun bedrijf voorzien. Per saldo verwacht 8,7% van de ondernemers een toename van de personeelssterkte in het eerste kwartaal.

De Brexit zou nog roet in het eten kunnen gooien. Dit is afhankelijk van de precieze vorm die deze krijgt. Dit zou kunnen leiden tot een negatief effect op het vertrouwen van de ondernemers. Aangezien het Verenigd Koninkrijk onze derde handelspartner is kan dit voor veel bedrijven verstrekkende gevolgen hebben.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief