Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Voorschot directe betalingen GLB

Donderdag 22 oktober 2015

Nederland gaat gebruik maken van de mogelijkheid om een voorschot van 70% op de directe betalingen uit te betalen. Normaal mag maar 50% als voorschot uitbetaald worden, maar de Europese Commissie staat dit jaar een hoger percentage toe vanwege de lage prijzen in de zuivel- en vleessectoren. Voor de uitbetaling van het voorschot hoeven niet alle fysieke controles te zijn afgerond. Alle administratieve controles moeten wel zijn afgerond en ook andere, gebruikelijke voorwaarden blijven gelden.


De uitbetaling van het voorschot is ook ingegeven door het feit dat de uitbetaling voor dit jaar later zou plaatsvinden door de invoering van het nieuwe stelsel van betalingsrechten, de extra controles die daarmee gemoeid zijn en de verlenging van de aanvraagperiode tot 15 juni.


De staatssecretaris van Economische Zaken verwacht dat onder andere melkveehouders van de voorschotmogelijkheid zullen profiteren, omdat de administratieve controles van die groep naar verwachting relatief snel kunnen zijn afgerond.


Exacte prognoses van de uitbetaling durft de staatssecretaris niet te geven. Wel is de verwachting dat minder aanvragers in december en januari een definitieve betaling ontvangen hebben dan wanneer geen voorschot zou worden uitbetaald.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Voorschot directe betalingen GLB

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief