Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Vrijstelling vernietigingsverbod grasland voor herstel schade

Donderdag 18 juni 2015


Op klei- en veengrond is het scheuren van grasland tot 15 september mogelijk, maar op zand- en lössgrond is dit na 10 mei (bij de teelt van een stikstofbehoeftig gewas) of na 31 mei (bij inzaai van gras) al niet meer toegestaan. Dit betekende dat op zand- en lössgrond herstel van schade door droogte of bijvoorbeeld engerlingen in de zomer niet mogelijk was (behoudens incidenteel verleende vrijstellingen). Vanaf 1 juni 2015 geldt nu een permanente regeling. Onder voorwaarden kan men een vrijstelling van het scheurverbod verkrijgen bij schade aan de graszode.


Voorwaarden
Voor deze vrijstelling gelden de volgende voorwaarden:
1. De beschadiging van het grasland is veroorzaakt door droogte of vraat door dieren die in de graszode leven.
2. De verwachting grasopbrengst zonder herinzaai is naar verwachting tenminste 25% lager dan in een jaar zonder vraat of droogte.
3. De totale oppervlakte beschadigd grasland bedraagt tenminste 5% van de oppervlakte grasland die bij het bedrijf in gebruik is.
4. Een geregistreerd schade-expert bevestigt in een op het bedrijf te bewaren rapport dat is voldaan aan de onder 1 tot en met 3 genoemde voorwaarden.


Aanmelden
Men moet zich tenminste zeven werkdagen voordat het grasland vernietigd gaat worden aanmelden bij rvo.nl. Het schaderapport moet op dat moment gereed zijn. Aanmelding is mogelijk tot en met uiterlijk 31 augustus.


Herinzaai
Binnen zeven werkdagen na het vernietigen van de graszode moet op de betreffende percelen gras ingezaaid worden. Herinzaai is mogelijk tot uiterlijk 15 september.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Vrijstelling vernietigingsverbod grasland voor herstel schade

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief