Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Wat je als ‘ervaren’ ondernemer van start-ups kunt leren?

Woensdag 12 juli 2017

Start-ups lijken vooral heel hip. Het is dan ook geen wonder dat veel oudere ondernemers met enig wantrouwen (of is het misnoegen?) kijken naar de vele start-ups die vandaag de dag zo populair lijken. Toch is het goed om te kijken of er iets te leren valt van deze nieuwe generatie ondernemers. Immers, zo slagen veel start-ups erin om in recordtempo te groeien, publiciteit te genereren en fans aan zich te binden. Zaken waar elke ondernemer en onderneming iets aan heeft.

Waar is de inspiratie?
Een cultuur waarbij ondernemerschap wordt gestimuleerd en fouten worden gezien als leermoment, leidt tot handelende mensen. Hoe meer ondernemende handelende mensen, hoe sneller een bedrijf vooruit gaat.

Mag het ook leuk zijn?
Een werkplek is belangrijk. Het is zelfs zo dat het een flinke bijdrage kan leveren aan het succes van een bedrijf. Een plek waar medewerkers graag zijn leidt tot betere prestaties.

Doe je het samen?
Jongeren van nu zijn niet zo bezig met macht en aanzien. Ze realiseren zich (of hebben dat geleerd) dat je samen meer bereikt dan alleen. Erkenning en betrokkenheid bereik je dan ook vooral door medewerkers ‘mede-eigenaar’ te maken van projecten.

Strakke regie of loslaten?
De moderne leider durft zijn mensen te vertrouwen. Als het goed is, heb je immers mensen aangenomen die je een taak kunt toevertrouwen. Sterker nog, als het goed is zijn ze in hun expertise een stuk beter dan de leider is.

Blijf je nadenken over vernieuwing?
De ‘Waarom’ vraag is belangrijk in het hedendaags ondernemerschap. Immers is de concurrentie razendsnel en dat wat jarenlang werkte, blijkt ineens achterhaald. Daarom is het van groot belang om jezelf de vraag te blijven stellen waarom je doet wat je doet… en hoe dat beter kan.

< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief