Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Wat je als ‘ervaren’ ondernemer van start-ups kunt leren?

Woensdag 12 juli 2017

Start-ups lijken vooral heel hip. Het is dan ook geen wonder dat veel oudere ondernemers met enig wantrouwen (of is het misnoegen?) kijken naar de vele start-ups die vandaag de dag zo populair lijken. Toch is het goed om te kijken of er iets te leren valt van deze nieuwe generatie ondernemers. Immers, zo slagen veel start-ups erin om in recordtempo te groeien, publiciteit te genereren en fans aan zich te binden. Zaken waar elke ondernemer en onderneming iets aan heeft.

Waar is de inspiratie?
Een cultuur waarbij ondernemerschap wordt gestimuleerd en fouten worden gezien als leermoment, leidt tot handelende mensen. Hoe meer ondernemende handelende mensen, hoe sneller een bedrijf vooruit gaat.

Mag het ook leuk zijn?
Een werkplek is belangrijk. Het is zelfs zo dat het een flinke bijdrage kan leveren aan het succes van een bedrijf. Een plek waar medewerkers graag zijn leidt tot betere prestaties.

Doe je het samen?
Jongeren van nu zijn niet zo bezig met macht en aanzien. Ze realiseren zich (of hebben dat geleerd) dat je samen meer bereikt dan alleen. Erkenning en betrokkenheid bereik je dan ook vooral door medewerkers ‘mede-eigenaar’ te maken van projecten.

Strakke regie of loslaten?
De moderne leider durft zijn mensen te vertrouwen. Als het goed is, heb je immers mensen aangenomen die je een taak kunt toevertrouwen. Sterker nog, als het goed is zijn ze in hun expertise een stuk beter dan de leider is.

Blijf je nadenken over vernieuwing?
De ‘Waarom’ vraag is belangrijk in het hedendaags ondernemerschap. Immers is de concurrentie razendsnel en dat wat jarenlang werkte, blijkt ineens achterhaald. Daarom is het van groot belang om jezelf de vraag te blijven stellen waarom je doet wat je doet… en hoe dat beter kan.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief