Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Wat zou u als ondernemer doen met één miljoen?

Dinsdag 17 januari 2017

Het is nog maar enkele weken geleden dat we geldprijzen om de oren vlogen. De Staatsloterij en De Postcodeloterij pakten weer flink uit met Megajackpot-ten en Superkanjers om vele landgenoten miljonair te maken. En, ongetwijfeld heeft u samen met vrienden en familie ook weer besproken wat u zou doen met zo’n kanjerprijs?

Een grote verzekeraar wilde dit ook wel eens weten en vroeg het een groot aantal ZZP- en MKB ondernemers. Het blijkt dat het ondernemerschap nog niet zo’n slechte keuze is. Want ook met geld genoeg zou maar liefst 90% van alle ondernemers gewoon doorgaan met hun bedrijf. Een derde gaat overigens wel wat minder werken. Een op de 5 winnaars zou minimaal de helft van het geld investeren in hun eigen bedrijf.

Wat overigens wel opvalt zijn de uitkomsten naar de balans werk / privé. Ruim 60% van de ondernemers geeft aan dat de privésituatie lijdt onder het ondernemerschap. Wanneer ondernemers grotere bedrijven hebben, neemt deze disbalans nog verder toe. Ruim 80% van de ‘grotere’ ondernemers geeft namelijk aan dat het privéleven lijdt onder het ondernemerschap. Goed om zo nu en dan eens bij stil te staan.

Vraag? Behoort u tot de groep van ondernemers die met een geldprijs zou investeren in zijn eigen bedrijf? Praat er eens over met uw OOvB adviseur… want waarom zou u wachten op de Jackpot?

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief