Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Wel grondgebruiksverklaring afgesloten, maar grond telt niet mee

Dinsdag 05 juni 2018

Naar aanleiding van een controle door de NVWA legde RVO.nl een forse mestboete op aan een veehouder wegens een overschrijding van de gebruiksnormen.

Voor de rechtbank draaide het onder meer om de vraag of de veehouder een perceel landbouwgrond zelf in gebruik had. Volgens de veehouder was dit wel het geval, want hij had voor dit perceel een grondgebruiksverklaring afgesloten en bracht er mest op.

De rechtbank oordeelde echter dat RVO.nl terecht meer gewicht had toegekend aan de verklaring van de eigenaar van dat perceel tegenover de NVWA-controleur dat hij de veehouder kende, maar dat hij dit perceel zelf in gebruik had gehad als hobbyweiland voor zijn paard dan aan de door de veehouder overlegde grondgebruiksverklaring. Uit deze verklaring bleek ook niet dat de veehouder de beschikkingsmacht had bedongen over teeltplan en bemestingsplan. Het perceel telde daarom niet mee voor de gebruiksnormen.

Van belang is steeds dat u zowel over een geldige gebruikstitel (toestemming eigenaar) beschikt als het daadwerkelijke gebruik van een perceel heeft.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Wel grondgebruiksverklaring afgesloten, maar grond telt niet mee

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief