Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


ZZP’er denkt eerder aan crowdfunding dan aan banklening

Donderdag 19 november 2015

In Nederland tellen we inmiddels ruim 1 miljoen ZZP’ers. Een duizelingwekkend aantal. Van deze nog steeds groeiende groep ondernemers denkt bijna de helft externe financiering nodig te hebben. De reden?

Om hun marktpositie te versterken, danwel om te groeien. Het is overigens opmerkelijk dat 40% van hen dit denkt te realiseren door te investeren in hun eigen kennis. 20% denkt te kunnen groeien door het aannemen van personeel en 15% denkt meer aan verkoop en marketing te moeten doen. De totale financieringsbehoefte van de ZZP’ers wordt geschat op zo’n 6,5 miljard euro. En het meest opvallend is dat men niet aan de bank denkt als eerste optie. Kennelijk heeft men weinig vertrouwen in de leenbereidheid bij banken. 85% van de ZZP’ers denkt namelijk eigen middelen te moeten inzetten en 16% denkt dat Crowdfunding de ideale aanvullende financieringsoptie is. Dit tegen 15% die aan de bank denken voor een aanvulling. Pas daarna wordt gedacht aan private investeerders.

In ieder geval maakt dit onderzoek duidelijk dat vele ZZP’ers ook nadenken over alternatieve financieringsvormen.

Loopt u met financieringswensen rond? Praat er eens over met uw OOvB relatiebeheerder.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief