Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


ZZP’ers verplicht om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Dinsdag 18 juni 2019

In het principe- pensioenakkoord dat minister Koolmees onlangs presenteerde, staat een opvallende passage. Daarin staat opgenomen dat zelfstandigen zich verplicht dienen te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. De vereniging ZZP Nederland zegt tegen deze verplichting te zijn. Zij baseert deze opvatting op onderzoek bij de achterban, waarbij 83% heeft aangegeven tegen een verplichte verzekering te zijn. Een drempel is de hoogte van de premie die wordt geschat op enkele honderden euro’s per maand. Een bedrag dat voor velen niet zomaar te betalen is, is het argument daarbij. De ZZP achterban zou liever zien dat een basisvoorziening wordt ingericht, te betalen door alle werkenden. Hierdoor zou de premie een heel stuk lager kunnen zijn, is hun onderbouwing.

Uit interviews met een aantal pensioen- en financieel deskundigen blijkt dat juist wel wordt gepleit voor een verplichte verzekering. Te vaak gaat het mis wanneer ziekte optreedt.

Ook wordt aangegeven dat ZZP’ers hun tarieven een stuk omhoog zouden moeten doen. Ook dan nog zijn ze vaak goedkoper voor een opdrachtgever / werkgever dan een werknemer met alle verplichte premies.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief