OOvB start samenwerking met ABN AMRO Lease

Sinds het begin van 2024 is OOvB adviseurs en accountants een officieel partnerschap aangegaan met ABN AMRO Lease. Hierdoor is OOvB Financieringsdesk in staat om tegen aantrekkelijke condities binnen 1 dag een lease-aanvraag in te dienen voor goedkeuring. Het gaat om lease-aanvragen met een maximum waarde van 250.000 euro.

Ontdek de voordelen van Lease als financiering voor je bedrijfsgroei

Lease van kapitaalsgoederen raakt meer en meer ingeburgerd en wordt gezien als een aantrekkelijke financieringsoptie voor ondernemers. Vooral de laatste jaren is lease gegroeid in populariteit. Dat heeft enerzijds te maken met de lage rentestanden, bovendien is het ‘imago’ van lease veranderd. Bij traditionele ondernemers heerste lang het beeld dat je – bijvoorbeeld in het geval van auto’s – pas tot aanschaf over zou moeten gaan, als je het benodigde bedrag ‘zelf’ kunt betalen. Gelukkig wordt daar nu anders tegenaan gekeken en worden meer en meer kapitaalsgoederen, zoals auto’s en machines, geleased.

De belangrijkste voordelen van lease
  1. Beperkt beslag op je werkkapitaal en cashflow
    Dankzij het voorspelbare vaste maandbedrag kun je je financiën beter plannen en hou je meer werkkapitaal over voor andere bedrijfsinvesteringen. 
  2. Direct profiteren van de wenselijke bedrijfsmiddelen
    Dankzij lease kun je direct beschikken over de gewenste bedrijfsmiddelen die nodig zijn voor je bedrijf.
  3. Leasen kan voordeliger zijn dan zelf kopen
    Vooral bij leaseconstructies voor auto’s kan het zijn dat lease voordeliger is dan zelf kopen. Dat kan te maken hebben met schaalvoordelen die leasemaatschappijen bieden.
  4. Veel flexibiliteit mogelijk
    Lease biedt vele mogelijkheden. Zo kun je bepalen hoe lang de looptijd is, kun je een constructie kiezen waarbij je alvast een deel aanbetaalt en ook kun je bijvoorbeeld alvast afspraken maken over een overnameprijs na afloop van de looptijd.
  5. Interessant voor jonge ondernemingen
    Banken kunnen stevige eisen stellen bij het verstrekken van een financiering. Daarbij wordt vaak gekeken naar het verleden. In het geval van lease, kun je ook als startende en jonge onderneming vooruit.
De beste zakelijke lease-deal voor jouw bedrijf

Bij een zakelijke lease van kapitaalsgoederen, vastgoed of een auto wordt een financiering verstrekt waarbij het te financieren bedrijfsmiddel onderpand is. Afhankelijk van de afschrijving en restwaarde wordt het uiteindelijke leasebedrag bepaald. Toch is het zo dat de aanvrager wordt beoordeeld op betalingsvermogen. Immers, een leasemaatschappij is er ook niet bij gebaat om een bedrijfsmiddel gedurende de looptijd in te vorderen.

OOvB Financieringsdesk is een ervaren adviseur op het gebied van financieringen, waarvan Lease er één is. Daarnaast is OOvB Financieringsdesk een intermediair tussen lease-aanvrager en leasemaatschappij. In deze rol kan OOvB Financieringsdesk de beste leasecondities garanderen. 

OOvB Financieringsdesk en haar partners

OOvB Financieringsdesk heeft een groot aantal partnerschappen met gerenommeerde financieringspartijen. Hieronder presenteren wij een overzicht.

Banken
Leasemaatschappijen
Online financieringsaanbieders