VNO-NCW en MKB-Nederland hopen op brede regeringscoalitie

In hun eerste reactie kijken VNO-NCW en MKB-Nederland uit naar de aanstaande gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet. Ze benadrukken dat voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het landsbestuur vooral een 'solide meerderheidscoalitie' van groot belang is. Deze coalitie moet opereren binnen de kaders van de democratische rechtsstaat en aandacht hebben voor de handelspositie van Nederland, zowel wereldwijd als binnen de Europese Unie.

Eerdere onderzoeken van de ondernemersorganisaties tonen aan dat ondernemers in grote meerderheid hopen op meer stabiliteit vanuit de overheid en de politiek in de komende jaren. Volgens de werkgeversorganisaties is het cruciaal dat (meer) werken beter wordt beloond, regeldruk wordt verminderd, problemen met het elektriciteitsnet en de woningmarkt worden aangepakt, en dat er wordt gezorgd voor een stabiel en gunstig ondernemingsklimaat dat investeringen in de toekomst mogelijk maakt.

VNO-NCW en MKB-Nederland benadrukken dat gezien de grote uitdagingen waarvoor Nederland staat, stilstand geen optie is. Ze onderstrepen de noodzaak van langdurige duidelijkheid om te kunnen investeren. De ondernemers staan klaar om actief samen te werken aan oplossingen voor een sterk, inclusief, en duurzaam Nederland.