Hoogwaardige mestverwerking

Naar alle waarschijnlijkheid gaat van 29 september tot en met 9 november de subsidieregeling Hoogwaardige Mestverwerking weer open. Er kan tot maximaal €2 miljoen subsidie worden aangevraagd voor het bouwen of verbouwen van een mestverwerkingsinstallatie.

 

Het bouwen of verbouwen van een hoogwaardige mestverwerkingsinstallatie is een grote investering. Het doel van de installatie is om de mestverwerkingscapaciteit te vergroten en daarmee de productie van hoogwaardige meststoffen (kunstmestvervangers) uit dierlijke mest te stimuleren.

Eerder dit jaar werd de eerste openstelling van de regeling afgesloten. De regels en voorwaarden voor de nieuwe openstelling zijn nog niet definitief. Naar verwachting zullen er enkele kleine aanpassingen worden gedaan op basis van de ervaringen van de eerste openstelling. Tot en met 2026 zal er jaarlijks een openstelling volgen.

Wil jij meer informatie over de openstelling van deze regeling? Neem dan contact op met onze agrarische afdeling of ga naar de site van vindsubsidie.nl. Ook zij kunnen je verder helpen. 

 

 

Bron: vindsubsidie.nl