Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Een kijkje in de toekomst?

Donderdag 12 januari 2017

Van uw accountant bent u misschien niet gewend dat hij u vraagt om een voorspelling te doen over de toekomst. Immers, als er iets is dat accountants vooral kunnen, dan is het wel een verklaring geven voor iets dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De bespreking van uw jaarrekening is daar een duidelijk voorbeeld van. Ongeacht de uitkomst van dat gesprek, is het zo dat aan het verleden niets meer veranderd kan worden. En misschien is het juist daarom zo belangrijk om vanuit het verleden eens in de toekomst te kijken. Al is het maar om het beter te doen.

Prognose ongewijzigd beleid.
Op basis van de resultaten uit het verleden is een prognose te maken. We noemen dit een prognose ongewijzigd beleid. Daarmee is snel te zien hoe de omzet, marge en kosten zich ontwikkelen en of dat leidt tot bijvoorbeeld extra kredietbehoefte. Ook de ontwikkeling van debiteurentermijnen wordt dan zichtbaar, of wat voor effect de voorraadposities hebben op de liquiditeit in uw bedrijf. Een uitstekende manier ook om te kijken welke effecten optreden wanneer u bepaalde aanpassingen doorvoert.

Branche vergelijk.
Naast inzicht in uw eigen onderneming, kan het helpen bij uw keuze, om te weten hoe uw collega’s, concurrenten het doen. Bij OOvB beschikken we over branche rapporten en branche cijfers die u een aantrekkelijk houvast kunnen bieden. Voor nu, maar vooral ook voor de toekomst.

Graag daag ik u dan ook uit om eens een sessie aan te gaan over de toekomst van uw bedrijf. Met mij, of één van de andere OOvB adviseurs. Zodat u beter voorbereid aan de toekomst kunt beginnen.

Lees ook: Goede voornemens?

Lees ook: Meten is weten!

Lees ook: Ondernemer: Past de rechtsvorm (nog) bij uw onderneming?

Lees ook: Zakelijk handelen: bent u nog up-to-date?

Lees ook: Sturen op basis van cijfers?

Lees ook: Wat doet uw concurrentie?

Lees ook: Hallo ondernemer. Welke jas past het best bij u?

Lees ook: Hulp bij financiering

Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief