Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Hulp bij financiering

Donderdag 04 mei 2017

Wist je dat een accountant heel veel voor een ondernemer kan betekenen als deze op zoek is naar financieringsmogelijkheden?

De accountant kan met zijn kennis alle mogelijkheden in beeld brengen en tezamen met de ondernemer de juiste keuze maken. Voor een ondernemer is het vaak lastig om te bepalen welk soort financiering het beste bij hem/haar past. Bijkomend voordeel is dat de kans van het verkrijgen van een financiering groter is wanneer er een accountant bij betrokken is. Het is namelijk betrouwbaarder voor de investeerder.

Het is al lang niet meer zo dat een ondernemer het plaatselijke bankfiliaal binnenwandelt, vraagt om een gesprek met de directeur en dat deze dan bepaalt wat voor lening verkregen kan worden. Banken zijn tegenwoordig veel voorzichtiger in het verstrekken van leningen. Er dient een gedegen onderbouwing aan ten grondslag te liggen. En dan nog zal een bank niet alle benodigde financiële middelen ter beschikking willen stellen. De ondernemer zal ‘eigen geld’ moeten meebrengen. Dat kunnen inderdaad eigen liquiditeiten zijn, maar dat kunnen ook middelen zijn die op een andere wijze verkregen worden. Dan kan gedacht worden aan:

-      Crowdfunding
-      Informal investors
-      Leasing
-      Factoring
-      Familie of bekenden
-      Etc.

Door onze jarenlange ervaring weten wij de juiste financieringsvorm samen te stellen en weten wij exact welke informatie potentiële investeerders verlangen. Een belangrijk onderdeel daarvan is een (jaarlijkse) rentabiliteits- en liquiditeitsprognose. De accountant kan daarmee ook een latente financieringsbehoefte bij een klant onderkennen. De mogelijkheden om in die behoefte te voorzien kunnen in beeld gebracht worden alsmede de wenselijkheid of zelfs noodzaak daarvan.

Als een financiering eenmaal verstrekt is, zal de investeerder periodiek terugkoppeling willen met betrekking tot de stand van zaken. De accountant is de aangewezen persoon om investeerders van gewenste informatie te voorzien. Zeker nu banken middels SBR (Standard Business Reporting) kredietaanvragen verlangen is daar een belangrijke taak weggelegd voor de accountant. OOvB adviseurs en accountants heeft daar slim op ingespeeld door een tweetal adviseurs aan te trekken met ruime expertise op het gebied van financieringen doordat zij tientallen jaren actief zijn geweest binnen grote banken in onze regio. Wij helpen graag alle opties te beoordelen.

Alles draait om vertrouwen!

Lees ook:Stapelfinanciering. Wat is dat precies?

Lees ook:Waarom een financiële en fiscale planning zo belangrijk is

Lees ook:Investeringsplannen? Een juiste timing kan u veel geld besparen!

Lees ook:Wat doe je met je spaargeld?

Lees ook:Crowdfunding, wat is het precies?

Lees ook:Een kijkje in de toekomst?

Lees ook:Economie op dreef, profiteer van groeikansen!

 

 

Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief