Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Prinsjesdag en de rijksbegroting?

Vrijdag 23 september 2016

Ik weet niet of u afgelopen dinsdag gekeken hebt naar Prinsjesdag? Onze Koning en Koningin wisten in hun glazen koets in ieder geval voldoende aandacht te trekken tijdens de rijtocht naar en van de Ridderzaal. Naast Koning en Koningin was er natuurlijk ook aandacht voor de hoedjesparade van de vrouwelijke politici. Maar waar het toch echt om gaat is natuurlijk de inhoud van de troonrede en de rijksbegroting voor komend jaar.

Met een verkiezingsjaar voor de boeg, was het te verwachten dat er een positief geluid doorklonk in de troonrede. Een geluid dat gelukkig ook wordt onderschreven door de rekenmeesters van het CPB die voorspellen dat onze economie met zo’n 1,7% gaat groeien.

Toch zijn de effecten voor u als ondernemer beperkt. De ingangsleeftijd voor het minimumloon gaat in stappen terug van 23 jaar naar 21 jaar. De curator krijgt bij faillissementen een wat sterkere positie en in de uitbetaling van de transitievergoeding bij ontslag van een langdurig zieke werknemer wordt u door het UWV gecompenseerd. Ook bij het pensioen in eigen beheer verandert er iets. U kunt namelijk in de toekomst geen pensioen meer opbouwen in uw BV. Wilt u er meer over weten? De OOvB belastingadviseurs kunnen u er alles over vertellen.

De vraag die ik u eigenlijk wil stellen? Hoe staat het met uw ondernemingsbegroting. Rekent u ook op groei? Het is raadzaam om uw eigen plannen ook duidelijk op papier te zetten. Als een leidraad voor uzelf, maar ook als richtlijn voor uw medewerkers. En om te kunnen blijven toetsen wanneer bijsturing vereist is.

Bij OOvB zijn wij u graag van dienst om u te helpen bij de samenstelling van uw ondernemingsbegroting. Wij horen graag van u.

Lees ook: Pensioen bij de eigen B.V. een (never) ending story?

Lees ook: Economie op dreef, profiteer van groeikansen!

Lees ook: Aanpassing in de transitievergoeding na twee jaar ziekte

Lees ook: Uitfasering DGA-pensioen: De soap duurt voort

Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief