Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Stimuleren van duurzame investeringen!

Donderdag 04 april 2019

Ondernemer, beloon u zelf door extra aandacht te geven aan duurzaamheid bij een financieringsaanvraag.

Dat kan bijvoorbeeld bij een investering in een warmtepomp of zonnepanelen. Deze wegen zijn redelijk bekend. Recent heb ik een relatie mogen begeleiden bij een investering en financiering van een verhuizing. De ligging van de nieuwe locatie is gunstiger voor de vele transportbewegingen. Relatie heeft bijzondere aandacht gehad voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap. Oog voor de omgeving, het personeel en natuurlijk de klanten en dienstverlening van het bedrijf. We hebben dit goed voor de financier in beeld gebracht. Daarmee helpen wij de financier want ook deze wil en moet voldoen aan de verwachtingen. Uiteindelijk heeft genoemde relatie hierdoor een extra rentekorting gekregen van 0,25%.

In de toekomst is het geen plus, maar een harde eis dat er aandacht is voor duurzaamheid. Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Financiers hebben aantrekkelijke oplossingen om het onroerend goed te verbeteren. Financieringen tot 100% van de investering, met langere looptijden en gunstige rente. Laat uw onroerend goed door ons beoordelen. Is dat één pand of een hele vastgoedportefeuille, wij pakken de uitdaging graag op.

Graag sparren wij met u over deze onderwerpen. Voor u als ondernemer is het lastig om de ontwikkelingen in de markt te volgen. Wanneer is een financieringsvoorstel een goed voorstel?

Wij helpen u graag antwoord te vinden op alle financieringsvraagstukken.


Lees ook: Verplicht energielabel C voor huurders en verhuurders

Paul Cox

Werkzaam sinds 2017 bij vestiging Wijchen

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief