Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Wet DBA: van uitstel komt afstel?

Donderdag 08 juni 2017

We hebben u de afgelopen tijd op de hoogte gehouden van de soap die Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) heet. Aan deze soap kan weer een hoofdstuk toegevoegd worden.

Wet DBA nader opgeschort
De opschorting van de handhaving van de Wet DBA is verlengd tot in ieder geval 1 juli 2018. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Dat geldt niet voor kwaadwillenden.

Het is aan de nieuwe regering
Sinds de start van de Wet DBA werd duidelijk dat de arbeidswetgeving niet meer past bij de huidige praktijk voor opdrachtgevers en opdrachtnemers. Het kabinet onderzocht daarom of de arbeidswetgeving herijkt kon worden. De handhaving van de wet was daarom opgeschort tot in elk geval 1 januari 2018. Inmiddels zijn de resultaten van dit ambtelijk onderzoek bekend en worden deze meegenomen in het formatieproces. Het is aan het nieuwe kabinet om daar keuzes in te maken. In ieder geval moeten opdrachtgevers en opdrachtnemers voldoende tijd krijgen om hun werkwijze zo nodig aan te passen. Daarom schort staatssecretaris Wiebes de handhaving op tot ten minste 1 juli 2018.

Wat is het probleem?
De vraag die bij mij opkomt is de volgende: is er eigenlijk een probleem? Het feit dat de praktijk nu moeiteloos zonder wetgeving vooruit kan, is wat mij betreft een signaal. Hebben we de Wet DBA, of een soortgelijke vervanger, eigenlijk wel nodig? Zijn er misstanden? En wie is daar de dupe van? Het zou mij niet verbazen als straks de conclusie is dat er helemaal geen regulering of wetgeving nodig is en de Wet DBA een stille dood sterft.

 

Lees ook: De VAR verdwijnt en maakt plaats voor de (model)overeenkomst

Lees ook: Van VAR naar modelovereenkomst

Lees ook: Bedrijven ontdoen zich massaal van zzp'ers?!

Lees ook: De wet DBA? Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker

Jeroen van Boekel

Vennoot

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief